10 těch nejnechutnějších jídel na světě

www.pixabay.com
Zobrazit galerii
4 fotek
www.pixabay.com
10 těch nejnechutnějších jídel na světě
guinea-pig-444008_1280

www.pixabay.com

www.pixabay.com
10 těch nejnechutnějších jídel na světě
rodeo-646615_1280

www.pixabay.com

www.pixabay.com
10 těch nejnechutnějších jídel na světě
tongue-1092267_1920

www.pixabay.com

www.pixabay.com
10 těch nejnechutnějších jídel na světě
udder-168821_1920

www.pixabay.com

Až zase vrátíte jídlo v restauraci, protože je maso málo propečené, vzpomeňte si na následující jídla.

Jsou to opravdové světové špičky, na které po jejich ochutnání nejspíš nikdy nezapomenete.

 

Huhu larvy, Nový Zéland

Je to jídlo převzaté Novozélanďany od Maorů. Největší gurmáni preferují výhradně dorostlé larvy, protože mají prázdná střeva. Postup konzumace je jednoduchý – chytíte larvu za hlavu a zbytek těla ukousnete. Citlivější lidé je smaží a dávají si je jako krémovou pochoutku v křupavé krustě.

Haggis, Skotsko

Haggis je všeobecně zavrhovaná skotská specialita, která však může být až překvapivě chutná. Hlavními přísadami jsou vnitřnosti (plíce, srdce a játra), krev, ovesná mouka, lůj, cibule a koření, které jsou nacpány do ovčího žaludku a uvařeny.

www.pixabay.com
www.pixabay.com

Ubre, Jižní Amerika

Vypadá trochu jako spálený lůj a v puse vyvolá pocit jako něco mezi pryží a houbou. Jedná se o vemeno, dobrou chuť!

Tak tohle opravdu ne!

Chinchuline, Chile

Pochoutka, která připomíná grilované cannelloni. Pěkné na pohled, dokud nezjistíte, že je to neumyté kravské střevo. Sice se domorodci zaručují, že pochází z části mezi prvním a druhým žaludkem, a je v něm tudíž spíš tráva než hnůj, ale stačí přičichnout…

Morče, Peru

Bezprostředně porážce jsou ugrilována a servírována i s hlavou a vyplazeným jazykem, přičemž v některých variantách i se srstí – prostě jdou do oleje tak, jak jsou, a stejně je i podávají. Takhle je jich do roka zkonzumováno kolem 65 milionů.

www.pixabay.com
www.pixabay.com

Housenky mopane, Jižní Afrika

Housenky jedné můry ze Zimbabwe, Botswany a jihoafrických kolonií Limpopo a Mpumalanga. Připravíte je tak, že uždíbnete hlavičku, vymáčknete zelená rosolovitá střívka a usmažíte ji ve vlastním tuku. Můžete ji i uvařít nebo vysušít.

Langue de boeuf, Francie

Uvařený kravský jazyk podávaným v omáčce. S tím se ale můžeme potkat i v Čechách.

www.pixabay.com
www.pixabay.com

Opičí mozek, Čína

Podle legendy by měla být opice přivázána pod stolem a její lebka koukat z kruhového otvoru uprostřed desky. Mozek se jí zaživa a měl by konzumentům se zvyšovat IQ.

Můří larvy, Austrálie

Pro jejich vaječné aroma je jedí australští domorodci živé. Můžete je také v australském supermarketu zakoupit ve formě polévky nebo zajít do restaurace, kde tyhle larvy smaží dvě minuty z obou stran na česneku a petrželovém másle.

www.pixabay.com
www.pixabay.com

Ústřice à la Rocky Mountains, USA

Při cejchování býků se zároveň kastrují. Varlata jsou pak oloupána, obalena v mouce a usmažena na pánvi nebo ve friťáku. Prý jsou považovány za afrodiziakum. Ve Španělsku se tomu říká criadillas a u nás nenápadně býčí žlázy.

Některá ta jídla by se dala, některé snad raději ani nevidět. Jaké byste určitě nedali vy?

Šárka Spáčilová

Zajímá se o běh, cestování, umění a dobré jídlo

Bez komentáře

Přidejte komentář

Váš e-mail nebude nikde publikován.

Můžete použít tyto HTML tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>