Pivní želé je netradiční delikatesa pro mlsné jazýčky

Skvělá příloha k pivnímu želé - www.pixabay.com
Zobrazit galerii
4 fotek
Pivní želé se skvle hodí ke klobásce - www.pixabay.com
Pivní želé je netradiční delikatesa pro mlsné jazýčky
bratwurst-1446708_1280

Pivní želé se skvle hodí ke klobásce - www.pixabay.com

Nejlepší je z dobrého černého piva - www.pixabay.com
Pivní želé je netradiční delikatesa pro mlsné jazýčky
guinness-beer-683123_1920

Nejlepší je z dobrého černého piva - www.pixabay.com

Skvělá příloha k pivnímu želé - www.pixabay.com
Pivní želé je netradiční delikatesa pro mlsné jazýčky
jause-338498_1920

Skvělá příloha k pivnímu želé - www.pixabay.com

Pivní želé - www.pixabay.com
Pivní želé je netradiční delikatesa pro mlsné jazýčky
jelly-417788_1920

Pivní želé - www.pixabay.com

Přišel podzim, doba konzervování dobrých věcí na zimu. Vinné želé (na způsob marmelády) se vyrábělo již dávno v historii, ale pivní želé, to už je trochu netradiční novinka.

Pivní želé - www.pixabay.com
Pivní želé – www.pixabay.com

Jak takové pivní želé vlastně chutná?

 

Chutná to jako pivo, ale spíše než klasické hořké dostanete spíše něco ovocného s příchutí chmele. Nejlépe fungují na výrobu želé tmavá piva, protože jejich bohatá chuť se při vaření pěkně udrží.

Nejlepší je z dobrého černého piva - www.pixabay.com
Nejlepší je z dobrého černého piva – www.pixabay.com

Jak na pivní želé? Jdeme do toho!

Potřebujete 1,5 litru kvalitního černého piva, jednu hodinu času, ¼ šálku jablečného octa, 2 ½ hrnku cukru, 1 balení pektinu s nízkým obsahem cukru. Pivo a ocet se dají do velkého hrnce (bude to hodně pěnit). V samostatné misce se smíchá ½ šálku cukru a balíček práškového pektinu. Směs vmíchejte do piva s octem a přiveďte k varu. Jakmile vře, přidejte zbývající dva šálky cukru a opět přiveďte k varu a vařte jednu minutu, potom odstavte. Naběračkou přelijte  do horkých čistých sklenic a pro jistotu vysterilujte.

Pivní želé se skvle hodí ke klobásce - www.pixabay.com
Pivní želé se skvle hodí ke klobásce – www.pixabay.com

K čemu se želé hodí?

Dokonalé je třeba s ostrým čedarem, zrníčkovou hořčicí, perníkem a klobásami.

Tajný tip: Želé také vytvoří delikátní glazuru na vepřových kotletách, steaku nebo kuřeti.

Šárka Spáčilová

Zajímá se o běh, cestování, umění a dobré jídlo

Bez komentáře

Přidejte komentář

Váš e-mail nebude nikde publikován.

Můžete použít tyto HTML tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>